28 november 2018

Uppskattad afterwork under v.47 Kooperativa Veckan

Tillsammansföretagande gör skillnad! Det visade vi tillsammans med Impact Hub Stockholm under vår after work Creating Impact Together, under v47 Kooperativa Veckan den 20 november. Jesper Kjellerås från Impact Hub pratade om värdet av nätverk och samarbete. – Den entreprenöriella resan är som en berg- och dalbana. Och när du är på väg ner så är det få organisationer som kan hjälpa dig upp ur svackan. Att ha en likasinnad människa bredvid dig då, att någon som står där och kan ta dig upp ur det där, som kan ge dig en extra skjuts. Det är ovärderligt, menade Jesper.

Grundarna till Heja Livet, en av de snabbast växande kvinnliga nätverken i Sverige (med över 70 000 medlemmar ???? ) berättade om sin entreprenörsresa och om de positiva resultat som verksamheten lett till. Bland annat att kvinnor i och via nätverket har fått nytt jobb, hittat ny bostad och hittat kärleken.

Vi fick höra Katarina Stensson, VD på företaget Checheza – live från Uganda om en ny social innovation som lanseras i Uganda. Ett spel som ska lära barn att läsa, skriva och räkna genom en rolig app.

Vår egen verksamhetsutvecklare/projektledare Maria Michael berättade om integrationsprojektet i Rinkeby som blev ett socialt företag – Yalla Rinkeby. De skapar möjligheter till yrkesarbete och egen försörjning för kvinnor som står långt från arbetsmarknaden och tar tillvara utrikesfödda kvinnors kompetens.

Inspirerade gjorde också de unga företagarna Your Gift Box UF (som driver företag genom Ung Företagsamhets koncept under ett läsår).

Tack till alla som kom (och knappt ville gå hem ????)!

Missade du denna afterwork? Se film från vår livesändning på Facebook!

Dela