29 november 2018

“Yngre tycker kooperativ är coolare och bättre” berättar vår rådgivare i podden Entreprenörsandan

Vår rådgivare Sarah Thorsaeus träffade Sofia Tingåker, näringslivsutvecklare Täby kommun och berättade om hur man kan vara entreprenör i kooperativa företag. En snabbkurs i kooperativt företagande. Samtalet finns nu att lyssna på som podd.

– Ett kooperativ är ju en sammanslutning av personer som vill göra någonting tillsammans. Man vill äga nånting tillsammans och man vill driva nånting tillsammans, där man har en tydlig nytta av det här.

Det berättar Sarah i avsnittet “Yngre tycker kooperativ är coolare och bättre” i podden Entreprenörsandan.

– Det handlar om ett medlemsägande. Man kan vara en producent, konsument eller brukare, eller en bygd som behöver gå ihop och lösa problem. Och ingen annan ska tjäna pengar på det jag och vi gör – det hamnar i våra egna fickor (och inte andra aktieägares) berättar Sarah.

Lyssna på poddavsnittet här nedan eller via Spotify, Podcaster eller på Täby kommuns hemsida. Det finns även här på vår hemsida.

Dela