21 oktober 2019

Kooperativet Industrihuset i final till Årets kooperativ i Sverige

Det Rimbo-baserade företaget Kooperativet Industrihuset är ett av de fyra främsta kooperativen i landet! Det innovativa och häftiga kooperativet inkluderar fler och vågar ta plats i näringslivets “finrum”. Nu har de chans att ta hem titeln Årets kooperativ i Sverige med 10.000 kr i vinstpott!

Industrihuset har verkat i kooperativ anda i över två decennier med uppgiften att ge medlemmar med intellektuella och kognitiva funktionshinder arbete, sysselsättning och utbildning. De har visat att det går att driva företag hållbart i en målgrupp där detta inte alls är en självklarhet. Med både deltagare och personal som delägare har de tillsammans utvecklat en intressant kooperativ modell där medbestämmande utgör grunden för hela verksamheten.

Sedan starten 1997 har kooperativet med kreativitet och nyfikenhet utvecklat allt fler områden utifrån de (för närvarande) 37 medlemmarnas behov. Idag inryms loppis, café, daglig verksamhet, servicetjänster, samt i systerverksamhet boende och kvalitativ assistanstjänst som sätter den personliga relationen i första hand.

Industrihuset har blivit en känd och väletablerad aktör. Deras medlemmar vågar synas och höras i offentliga sammanhang och är självklara deltagare på näringslivsträffar, konferenser och mingelforum för företagare. Det skapar positiva effekter som når långt utanför den egna verksamheten.

De utmanar både sig själva och sin omgivning genom att tänka innovativt, bedriva spännande projekt och testa nya sätt att jobba på. Deras mod skapar positiva effekter långt utanför den egna verksamheten. De är ett idéburet socialt företag med glimten i ögat och en gemensam demokratisk viljekraft där inget berg är för högt!

Rösta på Årets kooperativ nu!

Läs mer om Industrihuset

 

Årets kooperativ i Sverige är en tävling som anordnas av Arbetsgivareföreningen KFO, We Effect och Coompanion Sverige. Runt om i landet utses regionala Årets kooperativ bland de 25 regionala Coompanion som finns. 2019 skickades 12 bidrag in och fyra av dem gick vidare till den nationella tävlingen. En jury utser vilka kooperativ som går vidare för omröstning på webben som är öppen för alla. Det är alltså du tillsammans med med juryns röster som avgör vem som blir Årets Kooperativ.

Dela