24 mars 2020

Så kan vi hjälpa er i krisen

Det nya coronaviruset har gjort att många ställer in sina resor, konferenser, evenemang, restaurangbesök eller låter bli att handla. Det drabbar såklart många företag. Vi vill hjälpa er att hitta nya lösningar!

Om man har små marginaler kan det bli en kämpig situation. Om intäkterna plötsligt minskar kan det under en period bli svårt att betala ut löner till sina anställda, betala leverantörsfakturor eller kanske få tag på material som behövs för verksamheten.

Ta hjälp av Coompanion för att hitta nya lösningar! Vi erbjuder precis som vanligt kostnadsfri rådgivning till samhällsentreprenörer, sociala entreprenörer och kooperativ. Allt är enklare tillsammans!

Vi håller gärna rådgivning över telefon eller videosamtal!

Boka kostnadsfri rådgivning

 

Vill du hitta samarbeten eller nya kompanjoner? Sök på kompanjoner.se

 

Vad finns det för stöd åt företag i kris?

Tillväxtverket har samlat information och stöd som kan hjälpa företag att hantera förändringar på grund av covid-19-utbrottet.

 

Korttidspermittering

När många företag är hårt pressade med anledning av coronaviruset covid-19 kan korttidspermittering vara ett sätt att minska arbetsgivarens lönekostnader med hälften samtidig som arbetstagaren får 90 procent av lönen. Staten täcker upp till tre fjärdedelar av kostnaden.

Läs mer

 

Anstånd med betalning av skatt

Företagare som för tillfället har betalningssvårigheter på grund av corona covid-19 kan ansöka om anstånd med betalning till Skatteverket. Detta i väntan på ändringar i nuvarande lagstiftning. Du som företagare måste dock kunna visa att du kan betala när anståndet har löpt ut.

Läs mer

 

Staten står för sjuklönekostnader

Regeringen föreslår att staten tillfälligt tar hela kostnaden för sjuklöner. Det gäller dock endast aktiebolag.

Läs mer

 

Finansiellt stöd från Riksbanken

Riksbanken har beslutat att låna ut pengar för att hjälpa företag som drabbas ekonomiskt till följd av coronaviruset.

Läs mer

 

Vinnovas utlysning för omställning i spåren av Coronakrisen

Vinnova öppnar en utlysning för omställning i spåren av coronakrisen. Syftet är att möta utmaningar och fånga möjligheter som samhället nu står inför, stöd till initiativ som genom samverkan mobiliserar för innovation för en hållbar framtid.

Läs mer

 

Kontakta Coompanion för att diskutera vidare!

Allt är enklare tillsammans.

Dela