Re:innovation

Vi fick tillfälle att ställa ett par frågor till Re:innovation, det sociala företaget i Täby som skapar unika saker tillsammans med unika människor genom kreativitet, empowerment och remake.

Varför var det viktigt för er att starta tillsammans?

Verksamhetsledare Thintin Strandman förklarar att: – Tillsammans så:

  1. blir man stabilare som företag/förening för man är inte ensam med ansvar, verksamhet och kompetens. Ensam skapar en skörhet för om något händer individen så är hela företaget, i värsta fall, på fall.
  2. är det mycket roligare, man skapar tillsammans och allas olika kompetens får företaget att växa

Vi kompletterade varandra med vår kompetens/utbildning och tillsammans kunde vi skapa företaget vi båda ville driva.

Vi har varit vänner i 30 år och jobbat ihop förr, vilket vi gärna ville göra det igen. Det underlättade också starten för vi kände varandra redan och visste varandras starka och mindre starka sidor.

Vad är era bästa tips/råd till andra som vill starta företag tillsammans? 

Bra om man är olika som personer och med olika kompetens så ni kan få en bredare verksamhet där individens kompetens används på bästa sätt. Glöm inte att ha roligt ihop! Det är ibland tufft att driva företag men i allt det tunga glöm inte bort att skratta och ha kul. Om möjligt, fundera på fler än ett sätt att kunna sälja produkter/tjänster så ni inte satsar allt på en sak.

 

Under v.47 Kooperativa Veckan lyfter vi fram exempel på kooperativa företag. Följ oss i sociala medier för fler inspirerande exempel! #47KooperativaVeckan

 

Hitta fler exempel