Your Gift Box UF – unga entreprenörer

UF-företaget Your Gift Box kom till oss för att få kostnadsfri rådgivning. Vi blev nyfikna på deras tankar kring att företaga tillsammans.

Varför var det viktigt för er att starta tillsammans?

– Vi är en grupp med lika höga ambitioner och vilja att uppnå mål. Vi vill klara vår ekonomiska riktpunkt, få erfarenhet om entreprenörskap och företagande samt stärka vårt nätverk och knyta kontakter. Detta UF-företag är vårt verktyg för att lyckas med det!

Vad är ert bästa tips/råd till andra som vill starta företag tillsammans?

– Kombinera starkt självförtroende med självkritik! Lita på dig själv och din förmåga, tveka inte att anta utmaningar och pressa dig till nya nivåer. Tro på dig, din grupp och din affärsidé!

Men var samtidigt mottaglig för kritik – från rätt personer såklart. Använd alla synpunkter och åsikter till att utveckla och förbättra din affärsidé och din verksamhet. Våga lyssna och ta emot utan att bli defensiv! Utnyttja all kritik du får till att bli ännu bättre.

Gör bara förändringar du tror på. Lyssna på kritik, men gör ingenting enbart för någon annan!

  UF-företag är ett utbildningskoncept från Ung företagsamhet, där gymnasieelever under ett läsår får prova på att starta, driva och avveckla ett riktigt företag (ett s.k. enkelt bolag).

 

Under v.47 Kooperativa Veckan lyfter vi fram exempel på kooperativa företag och tillsammansföretagare. Följ oss i sociala medier för fler inspirerande exempel! #47KooperativaVeckan

 

Hitta fler exempel